Managed hosting door True

Microsoft overweegt ook server-opwaardering

Microsoft wil ook een opwaardering uitbrengen voor zijn Windows Server 2003. Vorige week werd al bekend dat de softwareproducent werkt aan een opwaardering voor Windows XP, mogelijk in de vorm van een tussenversie.

Afgelopen vrijdag bevestigde het bedrijf dat er vóór de volgende Windows-generatie, codenaam Longhorn, nog een serverversie komt. Die omvat in ieder geval de tot op heden uitgebrachte verbeteringen en lapmiddelen naast technologische aansluiting op Longhorn. Verder zijn nog geen details bekend. "Het is nog onbekend in wat voor vorm het zal verschijnen, evenals wanneer en onder welke naam", verklaart directeur Jeff Price van de Windows Server Group.
De Windows-clientdivisie zit met hetzelfde dilemma: onder de interne naam XP Reloaded ontwikkelt het een opwaardering voor Windows XP. Een officiële nieuwe versie zou de eerder uitgestippelde roadmap verstoren en dus wordt er overwogen om het buiten de reguliere Windows-ontwikkelcyclus uit te brengen. Dat is echter een pr-oplossing.

Wachten op Longhorn

Topman Bill Gates maakte vorige week al gewag van de serverplannen. "We zullen met een nieuwe serverversie komen, waarschijnlijk nog vóór Longhorn." Die software komt naar schatting eind 2005 of begin 2006. Analisten hebben eerder al opgemerkt dat Microsoft daarmee een fors gat moet overbruggen wat betreft productlanceringen. Dat kan een hapering opleveren in de kasstroom van het bedrijf, dat voor zijn inkomsten grotendeels afhankelijk is van Windows en Office.
Daarnaast kan een ruimere lanceringscyclus ontevredenheid veroorzaken onder gebruikers die hebben getekend voor het omstreden software-abonnement. Daarbij krijgen zij voor een jaarlijkse betaling toegang tot alle nieuwe Microsoft-software. Indien er geen nieuwe producten komen, zou er - letterlijk - voor niets zijn betaald.
Sommige gebruikers zitten echter niet te wachten op wéér een opwaarderingsslag. Voor Microsoft is het hoe dan ook een duale kwestie: het klantenbestand is opgebouwd uit eindgebruikers, maar ook uit pc-leveranciers en die willen wel nieuwe software, om hun hardwareverkoop aan te jagen.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.