Managed hosting door True

Nader verklaard

Samen met de bezoekers van Computable.nl willen we een overzicht opbouwen van door de ICT-community gedragen definities van belangrijke ICT-begrippen. Als expert of geregistreerd gebruiker heb je de mogelijkheid om hieraan bij te dragen. Vervolgens kunnen andere bezoekers hierop stemmen om de beste definitie bovenaan te krijgen. Mis je een begrip in het overzicht, mail dan naar redactie@computable.nl. Voor inzendingen gelden de volgende regels:


- Houd je inzending zo beknopt mogelijk (geen voorbeelden etcetera).
- Voeg alleen iets toe als dit een duidelijke aanvulling of verbetering is.
- Ga geen discussies aan en verwijs niet naar eerdere aanvullingen.
- Beperk je uitleg uitsluitend tot het begrip waarop je reageert.
- De redactie mag ten alle tijden reacties aanpassen of verwijderen.


Standaard voor een digitale technologie die snellere datacommunicatie over een telefoonlijn van koperdraad toelaat.

Best gewaardeerde toevoeging

Definitie ADSL - Asymmetric Digital Subscriber Line - ADSL: oorspronkelijk Amerikaans voorstel voor de digitalisering van de lokale telefoonaansluiting (local Loop) met een snelheid van 2-9 megabit/s over 2-4 km, afhankelijk van de afstand; werkt asymmetrisch (asymmetric) waardoor er sneller informatie van een centrale naar een huisaansluiting kan worden verzonden dan omgekeerd. Een nadeel van ADSL is dat het niet kan worden gebruikt voor een (wel Symetrische) ISDN verbinding. Schept in combinatie met MPEG de mogelijkheid van Video-on Demand, destijds… Meer

Conceptueel raamwerk voor het uitvoeren van software-ontwikkelingsprojecten.

Combinatie van internettechnologieën om interactieve toepassingen te bouwen zonder pagina's volledig te hoeven verversen.

ALM

Het deel van applicatiemanagement dat de levenscycli van softwareproducten (applicaties) managet. Deze applicaties zijn onderdeel van de applicatieportfolio.

Open source platform voor mobiele telefoons gebaseerd op de Linux-kernel en het Java-programmeerplatform.

Opensource webserver voor Unix-, Windows-, Netware-, BeOS-, OS/2- en OS/400-servers.

API

Een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel (meestal in de vorm van bibliotheken).

Techniek die het mogelijk maakt om applicaties niet langer lokaal op werkstations te installeren, maar deze vanaf een server virtueel aan te bieden aan de gebruikers.

Geheel van algemene en bijzondere bepalingen die de rijksoverheid stelt bij het aangaan van overeenkomsten met IT-leveranciers.

ASL

Een procesraamwerk, ondersteund door Best Practices, dat de processen van het beheer, onderhoud en vernieuwing van informatiesystemen en applicaties beschrijft.

ASP

Een onderneming, die via internet de exploitatie en beheer van bedrijfssoftware aanbiedt, waarbij de klant slechts betaalt voor het gebruik ervan.

Het complete proces rondom het administratief beheer van de aanschaf en exploitatie van software en hardware binnen een organisatie.

Het proces waarbij iemand, een computer of applicatie nagaat of een gebruiker, een andere computer of applicatie daadwerkelijk is wie hij beweert te zijn.

Het proces waarin een subject (een persoon of een proces) rechten krijgt op het benaderen van een object (een bestand, een systeem). De autorisatie wordt toegekend door de objecteigenaar.

Meest actief
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ewout Dekkinga 293 6.88
2 Henri Koppen 2452 6.80
3 Will Moonen 274 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Ruud Mulder 1220 6.75
6 Pa Va Ke 1353 6.71
7 Louis Kossen 731 6.67
8 Willem Oorschot 590 6.57
9 NumoQuest 1804 6.55
10 Jan van Leeuwen 1471 6.53