Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veilige netwerken met WatchGuard WAP

Dit artikel delen:
WatchGuard WAP

WatchGuard Technologies, leverancier van security-oplossingen, brengt twee nieuwe wireless access point (wap)-producten op de markt: de AP 100 en AP 200. Met deze appliances kunnen organisaties hun draadloze netwerk (wlan) net zo veilig maken als hun kabelnetwerk.

Steeds meer organisaties staan hun medewerkers toe hun eigen draadloze apparaten te gebruiken voor hun werk. Om byod goed te kunnen managen, voeren organisaties allerlei gecompliceerde procedures in, maar die beveiligingsmaatregelen werken alleen in een virtual private network (vpn) of kabelverbinding. Hierdoor blijven mobiele apparaten als ze in verbinding staan met een draadloos netwerk kwetsbaar voor inbraak, virussen en malware.

De nieuwe WatchGuard wireless access points AP100 en AP200 beveiligen de draadloze omgeving met dezelfde hoge kwaliteit en performance als de WatchGuard-firewall appliances, en beschikken over dezelfde policy-gebaseerde managementfuncties. Met de AP100 en AP200 kunnen organisaties beveiligingspolicy’s - en wijzigingen daarop - tegelijkertijd implementeren op zowel draadloze netwerken als kabelnetwerken, hetgeen cruciaal is om securityregels in de gehele netwerkinfrastructuur strikt te kunnen handhaven.

Dankzij geïntegreerde managementtools kunnen organisaties die al WatchGuard XTM-producten gebruiken, deze samen met de wap-appliances vanaf één console configureren en beheren, wat tijd en onderhoudskosten scheelt. Bovendien kunnen alle WatchGuard’s XTM security features, zoals IPS, application control, WebBlocker en spamBlocker, worden toegepast op verkeer dat via het draadloze netwerk gaat. De combinatie van de WatchGuard XTM en de wap geeft organisaties volgens de leverancier dan ook een complete en schaalbare beveiliging van al hun netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.