Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ID-secure xs plus bewaakt cliëntendossiers

Dit artikel delen:

RealOpen IT, dienstverlener op het gebied van identity en access management, introduceert ID-secure xs plus, een oplossing voor het extra beveiligen van de toegang tot vertrouwelijke cliëntendossiers en andere webgebaseerde diensten. ID-secure xs plus biedt cliënten van zorginstellingen de zekerheid van extra veilige toegang tot vertrouwelijke cliënteninformatie en het gemak van single sign-on voor e-health-diensten.

ID-secure xs plus van RedOpen IT biedt in real time monitoring en proactieve beveiliging tegen ongewenste toegang. Hiermee is altijd duidelijk wie toegang tot de cliëntendossiers probeert te verkrijgen of heeft verkregen, kunnen hack-pogingen worden afgewend en accounts worden geblokkeerd bij verdachte activiteiten.

ID-secure xs plus is opgebouwd uit drie componenten. De basis wordt gevormd door een systeem met alle identiteiten van degenen die recht hebben op toegang tot de gegevens en aan wie dus een account ter beschikking moet staan. Een directe, actuele koppeling met een bronsysteem, bijvoorbeeld het cliëntensysteem, waarborgt dat deze informatie altijd actueel is. Zodoende worden nieuwe cliënten snel toegevoegd, en wordt voormalige behandelaars de toegang geweigerd. Vervolgens voegen verschillende vormen van authenticatie een volledige beveiligingslaag toe voor het portaal . Eén van deze authenticatiemogelijkheden is DigiD, waarmee door RealOpen IT dus ook een koppeling kan worden gerealiseerd. Het derde component is de proactieve monitoring. Real-time monitoring en rapportage geven inzicht in wie toegang probeert te verkrijgen of heeft verkregen. Dit biedt een goede basis voor audits en de mogelijkheid automatisch actie te ondernemen bij verdachte activiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.