Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

RSA beveiligt Office 365 en Citrix-omgeving

Dit artikel delen:

RSA introduceert een meervoudige authenticatie-oplossing. Met RSA SecurID is er beveiligde toegang tot de Microsoft cloud-services en applicaties van Microsoft Office 365, waaronder Microsoft Exchange. Daarnaast is de oplossing geïntegreerd met Citrix Receiver waardoor men overal kan beschikken over zakelijke data, applicaties en desktops.

Met RSA SecurID wordt de beveiliging volgens RSA uitgebreid voor medewerkers die elders vanaf een laptop, pc, tablet of smartphone gebruik willen maken van applicaties die niet op het bedrijfsnetwerk zijn geïnstalleerd.  De beveiliging van Microsoft cloud-diensten en applicaties wordt mogelijk gemaakt door de integratie van RSA SecurID met Microsoft Windows Active Directory Federation Services 2.0. De technologie van RSA SecurID richt zich hierbij met meervoudige authenticatie op het probleem van slecht gekozen wachtwoorden, één van de zwakste schakels in de beveiliging. RSA SecurID-technologie is ontworpen om beveiligde toegang te bieden tot zakelijke applicaties en vpn-verbindingen.

De integratie van de oplossing met Citrix Receiver zorgt voor ondersteuning voor Windows, Mac en Linux desktops, thin clients en de nieuwste tablets en smartphones gebaseerd op iOS, Android of RIM. Dit sluit aan bij de BYOD (Bring Your Own Device)-strategie die veel bedrijven hebben, waardoor medewerkers zelf bepalen met welk apparaat zij zakelijk willen werken. Met RSA SecureID zijn ook deze devices beveiligd, aldus de leverancier.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.