Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HEBBEN: Draaikubus voor authenticatie

 

Mocht je toevallig de domste niet zijn en het gebruik van een wachtwoord voor authenticatie maar saai vinden, dan zou je kunnen kiezen voor een kleurige draaikubus om je computer te beveiligen.

Voor de knapperds die vroeger goed overweg konden met Rubiks cube, bestaat sinds vorig jaar een slimme authenticatieoplossing. Het gaat om een kubus die in de verte lijkt op de creatie van de Hongaarse professor en beeldend kunstenaar Erno Rubik. Alleen bestaat het ding niet uit drie keer drie keer drie blokjes, maar uit twee keer twee keer twee. En dat is maar goed ook, want anders werd het echt moeilijk om het geval te bedienen.

Met dit ontwerp van Cheng-Li Hung kunnen gebruikers hun eigen ‘wachtwoord' bedenken in de vorm van hun eigen kleurencombinatie. Iedere keer dat je je identiteit moet bewijzen, doe je dat door de kubus op te lossen, zodat de juiste kleurencombinatie ontstaat. Voor de echte geeks is er nog een extra: zij kunnen instellen dat de kubus moet zijn opgelost vóórdat een bepaalde tijdsspanne verstreken is. Het is natuurlijk niet onverstandig om die optie te gebruiken, want anders worden ‘brute force'-aanvallen mogelijk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2873443). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×