Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

DigiNotar introduceert MobilePKI

Dit artikel delen:

DigiNotar introduceert met MobilePKI de mogelijkheden om op afstand documeten van een elektronische handtekening te voorzien. De mobiele telefoon wordt hiervoor uigerust met een speciale simkaart met daarop extra functies voor authenticatie en ondertekening, terwijl in het veilige gedeelte van de telefoon een digitaal certificaat wordt geplaatst.

Het gebruik van de mobiele telefoon wordt steeds multifunctioneler. De mobiele telefoon is niet meer alleen om mee te bellen, maar ook om foto's te maken, online radio te luisteren, muziek af te spelen of toegang te krijgen tot het internet. Met MobilePKI (Public Key Infrastructure) van DigiNotar kan men met de mobiele telefoon een elektronische handtekening zetten die net zo betrouwbaar is als een geschreven handtekening en kan de telefoon gebruikt worden als middel om in te loggen bij diverse online diensten en zelfs om betalingen en transacties te regelen.

MobilePKI is toepasbaar op iedere willekeurige telefoon. De mobiele telefoon wordt uitgerust met een speciale simkaart met daarop extra functies voor authenticatie en ondertekening. In het veilige gedeelte van de telefoon wordt een digitaal certificaat geplaatst. Dit certificaat is het digitale identiteitsbewijs. Hiermee kan men een digitale handtekening plaatsen, toegang regelen en transacties of betalingen bevestigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.