Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Symantec introduceert archiveringsplatform

 

In het kader van de strategie voor Information Risk Management (IRM) heeft Symantec Enterprise Vault 8.0 aangekondigd, de nieuwste versie van het platform voor de archivering van e-mail en content. Met Enterprise Vault 8.0 kunnen organisaties de kosten voor de opslag van ongestructureerde informatie met meer dan zestig procent verlagen, dankzij een combinatie van geavanceerde functies voor duplicaatverwijdering en elektronische informatie-ontsluiting en een lager energieverbruik, zegt Symantec.

Met versie 8.0 van Symantec Enterprise Vault kunnen e-mail, instant messages en gezamenlijk ontwikkelde content zoals SharePoint-bestanden worden gearchiveerd met behulp van technologieën voor opslagoptimalisatie, classificatie en retentie, waarmee het heel eenvoudig wordt om opgeslagen content terug te vinden. Archiveren wordt op die manier een stuk eenvoudiger, dankzij lagere kosten voor informatieopslag en geautomatiseerde workflows voor elektronische informatie-ontsluiting.

Enterprise Vault 8.0 maakt gebruik van geoptimaliseerde, enkelvoudige opslag en behoudt slechts één exemplaar van individuele e-mailberichten en bestanden, ongeacht hoe vaak en in welke informatiebronnen deze voorkomen. Enterprise Vault 8.0 offers biedt de meest volledige ondersteuning voor veelgebruikte contentplatforms, waaronder Microsoft Exchange, SharePoint, Lotus Domino, fileservers, instant messaging, et cetera. Daarnaast biedt Enterprise Vault 8.0 naadloze toegang, zowel online als offline, tot gearchiveerde gegevens afkomstig uit bijvoorbeeld Outlook, Notes of Windows Explorer, zodat er voor gebruikers geen hinderlijke afscheiding bestaat tussen actuele en gearchiveerde informatie.

Doordat Enterprise Vault 8.0 Discovery Accelerator is voorzien van een functie voor ‘Guided Review' (een primeur binnen de branche, zegt Symantec), kunnen gebruikers hun zoekresultaten snel analyseren en filteren, zodat ze snel, met een paar muisklikken, de meeste relevante content kunnen vinden, waardoor de kosten en risico's van elektronische informatie-ontsluiting nog verder worden beperkt. Tot slot kan Enterprise Vault 8.0 worden geconfigureerd aan de hand van wizards die zijn voorzien van standaardinstellingen gebaseerd op binnen de it gangbare best practices, zodat beheerders Enterprise Vault binnen enkele minuten kunnen installeren en in gebruik nemen. Het beheer wordt nog verder vereenvoudigd doordat het systeem is voorzien van een nieuw dashboard voor regelmatig terugkerende taken, waarmee die nog sneller kunnen worden uitgevoerd.

Bètaversie

Omdat Enterprise Vault steeds vaker door werknemers wordt gebruikt, gaat Symantec verder met de open bètaversie voor Blackberry's en apparaten met Windows Mobile, waarmee het mogelijk wordt om altijd en overal naar informatie te zoeken. In de loop van de eerste helft van 2009 zal er volledige ondersteuning voor mobiele apparaten beschikbaar komen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2733791). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×