Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Laptop Cop haalt gestolen data terug

 

PC Safe brengt Laptop Cop op de markt. Een softwarepakket waarmee gestolen laptops worden gelokaliseerd, data (op afstand) wordt teruggehaald en vervolgens wordt verwijderd. De software wordt via het web geïnstalleerd, is Windows XP en Vista compatibel en kan ook worden toegepast op desktop computers.

Met Laptop Cop van PC Safe wordt direct na constatering van de diefstal van een laptop via internet verbinding gemaakt met het apparaat, ongeacht waar deze zich bevindt. Vervolgens wordt een kopie gemaakt van de bestanden naar een door de rechtmatige eigenaar aan te wijzen computer. Dit gebeurt zonder dat de dief hier iets van merkt. Daarna kunnen de bestanden, ook verborgen data, (op naam, locatie of bestandstype) op afstand worden verwijderd.

Om de gestolen laptop vervolgens te traceren slaat Laptop Cop alle handelingen en gegevens op die de onrechtmatige eigenaar ingeeft; alle in- en uitgaande emails, chatsessies, bezochte websites, gebruikersnamen en passwords. Deze informatie bevat meestal persoonlijke gegevens zoals naam, adres en telefoonnummer van de verdachte. Dit soort informatie is betrouwbaarder dan een opgave van de IP-adressen waar de computer als laatst is gebruikt. Na het kopiëren van ook deze informatie kunnen politie en justitie de feitelijke opsporing van de laptop in gang zetten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2686710). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×