Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Sybase Afaria beveiligt handhelds

 

De Information Anywhere Suite Afaria van Sybase iAnywhere is uitgebreid met antivirus- en firewallvoorzieningen voor handheld apparatuur. De voorzieningen zijn geen aangepaste desktop-oplossingen, maar houden rekening met de eigenschappen van handhelds, zoals beperkingen in voeding, processorcapaciteit en beeldschermafmetingen.

De nieuwe faciliteiten van Sybase iAnywhere's Afaria omvatten beveiligingen tegen specifiek op handhelds gerichte malware, virussen, hackers en spam. Samen met de voorzieningen voor het vaststellen van de authenticiteit van (gebruikers van) mobiele apparatuur en de encryptie van data, bieden de nieuwe mogelijkheden een complete bescherming voor Windows Mobile, Symbian en Blackberry handhelds, ook bij verlies of diefstal van de apparatuur.

Afaria antivirusmanager geeft uitgebreide anti-virusbescherming met automatische updates en dus altijd actuele bescherming mede door de real-time viruscontrole van alle ontvangen bestanden. De manager is gebaseerd op heuristische technologie en is daarmee volgens Sybase de eerste beveiligingsoplossing die zich aanpast aan het gedrag van de gebruiker, zonder de performance van de apparatuur aan te tasten.

Het onderdeel Afaria Firewall biedt IP-gebaseerde firewallbescherming. Het geeft it-professionals de controle over blacklist- en whitelist filtering en in- en outbound communicatie. Ieder apparaat kan van bedrijfscommunicatie worden uitgesloten en/of tegen infecties worden beschermd op basis van het surfgedrag. Tot slot behoort filtering van sms- en telefoonverkeer tot de basisfunctionaliteiten. It-administrators kunnen de mobiele spambelasting minimaliseren met een blacklist voor inkomend sms-, mms- en telefoonverkeer. De lijst kan zowel geselecteerde ongewenste contacten bevatten als een algemene blokkering voor onbekende contacten. De gebruiker kan de blacklist altijd zelf aanvullen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2646937). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×