Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Sybase iAnywhere Afaria geupdated

 

Sybase iAnywhere introduceert een nieuwe beveiligingsarchitectuur voor handhelds. De geupdate versie van Afaria, de beveiligingscomponent van de Information Anywhere Suite, maakt gebruik van de nieuwste faciliteiten van Windows Mobile en zorgt voor encryptie en decryptie.

Met de introductie van de verbeterde applicatie Afaria maakt Sybase naar eigen zegge een einde aan een probleem waarmee it-afdelingen te kampen hebben: de keuze tussen snelheid en bruikbaarheid enerzijds en -vertragende- beveiliging anderzijds.

De Afaria-component in de Information Anywhere Suite biedt geavanceerde datadecryptie. Gegevens worden alleen ontcijferd als de toepassing of het besturingssysteem daarom vragen. Bij inloggen vindt daardoor geen decryptie plaats, zodat snelle toegang gewaarborgd is. De architectuur zorgt er bovendien voor dat niet alle gegevens, maar alleen de wijzigingen daarin opnieuw worden versleuteld.

Encryptie- en decryptieprocessen worden uitgevoerd op informatie die is opgeslagen op het mobiele apparaat, zonder het gebruik of de uitvoering van applicaties te beïnvloeden. De verbeterde gebruikersinterface voor Windows Mobile Pocket PC/Professional biedt faciliteiten zoals mapselectie en verbeterde ondersteuning van submappen zodat gebruikers eenvoudig ook zelf gegevens kunnen selecteren die moeten worden beveiligd. Bovendien zijn alarmeringen en alerts op het beeldscherm zichtbaar ook als de gebruiker niet op het apparaat is ingelogd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2567951). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×