Managed hosting door True

Utimaco komt met SafeGuard Enterprise 5.3

Dit artikel delen:

Utimaco brengt SafeGuard Enterprise 5.3 op de markt. De nieuwe release valt vooral op door de toevoeging van de nieuwe poort- en configuratiebeveiligingsmodule. Daarmee biedt Utimaco een geïntegreerde versleutelings- en data leakage prevention (DLP)-oplossing aan.

Enterprise 5.3 van Utimaco biedt een beveiliging in meerdere lagen, waardoor geen gegevens meer kunnen lekken via poorten en losse media. Het centrale beheerplatform van SafeGuard Enterprise voor pc's, losse media en de controle van pc-poorten laat een fijnmazig beleid toe en beperkt de administratieve lasten op dit vlak tot een minimum. Aangezien er geen extra software moet worden geïnstalleerd om de module te onderhouden, zijn ook de behoeften op het vlak van opleiding minimaal.

De nieuwe module biedt configuratiebeveiliging waarmee organisaties tegen verlies en diefstal van gegevens worden beschermd. Hierbij wordt het volledige dataverkeer in realtime gemonitord en worden op maat gemaakte beveiligingsregels toegepast op alle fysieke, draadloze en losse apparaten. SafeGuard Enterprise combineert intuïtieve en tegen knoeierij bestendige monitoring van de endpoints met identificatie- en blokkeertechnieken op basis van het door de beheerder omschreven beleid om alle plaatselijke, fysieke en draadloze communicatiepoorten te beveiligen.

Op afstand

De modules voor apparaatversleuteling en gegevensuitwisseling van SafeGuard Enterprise 5.3 bieden nu ook features die klanten toelaten om stand-alone versleuteling op pc's toe te passen zonder dat ze daarvoor een centrale beheerinfrastructuur nodig hebben. Met SafeGuard Enterprise kunnen nu ook gebruikers op afstand, die buiten centraal beheerde omgevingen werken, van de beveiliging gebruik maken. Beheerders kunnen daardoor mobiele werknemers op een eenvoudige manier in een centraal beheerde infrastructuur opnemen als en wanneer ze dat willen. Op die manier kunnen ze de investeringen van de klanten in remote access-technologieën beschermen.

SafeGuard Enterprise 5.3 is volgens de leverancier de eerste en enige oplossing die met slechts één geïntegreerde beheerconsole een veilige uitwisseling van versleutelde bestanden en e-mailberichten toelaat tussen pc- (Microsoft Windows 2000, XP, Vista) en pda-platforms (Windows Mobile, Symbian). De oplossing is gebruiks- en beheervriendelijk en werkt zonder speciale software op het apparaat van ontvangst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.