Managed hosting door True

Challenge-responsesysteem XtoMe

Dit artikel delen:

Het Nederlandse XtoMe garandeert met zijn vernieuwde product een 100% spamvrije mailbox. Het product is géén spamfilter, maar een 'challenge-responsesysteem.' Hierbij wordt de verzender van een bericht gevraagd om de e-mail te 'valideren' door een code in te voeren. Dit gebeurt nog vóór het bericht in de mailbox van de ontvanger terechtkomt.

Met de nieuwe versie van het challenge-responsesysteem XtoMe wordt het spammers wel erg lastig gemaakt om hun ongevraagde mail te versturen naar personen die het product hebben geïnstalleerd.

Bij het versturen van een e-mail komt het bericht voordat het in de mailbox van de ontvanger komt eerst bij de XtoMe-server terecht. Deze stuurt een mailtje terug naar de verzender met een verzoek om een code in te typen. De server ziet na deze validatie dat het om een persoon gaat en bijvoorbeeld niet om een spambot. De code wordt ook vergeleken met eerder ontvangen codes van deze persoon na berichten naar andere adressen: hieruit kan ook worden opgemaakt dat de verzender een spammer is.

Als de mail eenmaal verzonden en dus geaccepteerd is, hoeft de verzender bij een volgende mail geen code meer in te toetsen. Bij installatie wordt ook het adresboek geïmporteerd, waardoor bekenden hun berichten niet hoeven te valideren.

www.xtome.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Voorheen had ik altijd last van spam of erger nog gemiste berichten. Toen maar eens XToMe geprobeert na al die spamfilters. En echt het werkt perfect.
Tijdens het installeren had ik wat problemen, maar ze ondersteunen je voortreffelijk.
Gewoon zoals het hoort.

Inderdaad het werkt, erg tevreden over xtome.
www.xtome.com

Heb hem vandaag ook geinstalleerd en ik vind het geweldig, het installeren ging niet zoals het moest maar je komt er wel uit.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.