Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Challenge-responsesysteem XtoMe

Dit artikel delen:

Het Nederlandse XtoMe garandeert met zijn vernieuwde product een 100% spamvrije mailbox. Het product is géén spamfilter, maar een 'challenge-responsesysteem.' Hierbij wordt de verzender van een bericht gevraagd om de e-mail te 'valideren' door een code in te voeren. Dit gebeurt nog vóór het bericht in de mailbox van de ontvanger terechtkomt.

Met de nieuwe versie van het challenge-responsesysteem XtoMe wordt het spammers wel erg lastig gemaakt om hun ongevraagde mail te versturen naar personen die het product hebben geïnstalleerd.

Bij het versturen van een e-mail komt het bericht voordat het in de mailbox van de ontvanger komt eerst bij de XtoMe-server terecht. Deze stuurt een mailtje terug naar de verzender met een verzoek om een code in te typen. De server ziet na deze validatie dat het om een persoon gaat en bijvoorbeeld niet om een spambot. De code wordt ook vergeleken met eerder ontvangen codes van deze persoon na berichten naar andere adressen: hieruit kan ook worden opgemaakt dat de verzender een spammer is.

Als de mail eenmaal verzonden en dus geaccepteerd is, hoeft de verzender bij een volgende mail geen code meer in te toetsen. Bij installatie wordt ook het adresboek geïmporteerd, waardoor bekenden hun berichten niet hoeven te valideren.

www.xtome.com

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.