Managed hosting door True

Product: Z-Tracker bewaakt persoonlijke veiligheid

Dit artikel delen:

Onderhoudspecialisten in een risicovolle industriële werkomgeving zijn nu tot op de meter nauwkeurig te lokaliseren met de Z-Tracker, een apparaatje ter grootte van een mobiele telefoon. Het Nederlandse SRS Z-Safety Division, specialist in het beveiligen bij shutdownoperaties in petrochemische fabrieken en energiecentrales, ontwikkelde de Z-Tracker in eigen beheer.

Met Z-Tracker van Z-Safety beschikken bedrijven over een systeem, dat permanent de plaats van alle medewerkers in een industrieel complex tot op de meter nauwkeurig aangeeft, inclusief de hoogte. Ontwikkelaar Z-Safety is gespecialiseerd in persoonlijke beveiliging en bescherming van werknemers en installaties bij (petro)chemische productiebedrijven en energiecentrales tijdens nieuwbouwprojecten, revisiewerkzaamheden en shutdowns.

In gevaarlijke werkomgevingen gelden altijd strenge veiligheidsprocedures voor het personeel die er af en toe voor onderhoudstaken aanwezig moet zijn. Calamiteiten zijn evenwel nooit volledig uit te sluiten. Dan is het van groot belang dat hulp snel en op de juiste plaats aanwezig is. Met de in de Z-Tracker gebruikte technologie zijn een onbeperkt aantal personen simultaan te volgen vanaf één enkele locatie. Daarvoor behoeft geen afzonderlijk netwerk te worden aangelegd.

GPS

Door de driedimensionale traceerbaarheid en bewegingsmelding krijgen veiligheidscontroleurs direct een indicatie van de positie van onderhoudspecialist of zijn ze in staat deze te reconstrueren. De plaatsbepaling gebeurt met een combinatie van permanente gps en mobiele communicatieverbindingen (ook binnen gebouwen).

Vanuit de meldkamer of centrale beveiligingspost kan men contact opnemen met de medewerkers(s) of teams. Elk systeem met Z-Trackers wordt volledig afgestemd op de situatie en wensen van de klant.

Het Z-Trackersysteem in eerste instantie aangeboden op basis van een full-service huurformule voor de looptijd van een project. Het toestel komt op termijn ook in de verkoop, in combinatie met een servicecontract.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat jammer dat jullie onwaarheden schrijven in dit artikel. Er wordt namelijk gesugereerd dat middels deze unit op basis van GPS mensen tot op de meter te trackeren zijn zowel binnen als buiten de gebouwen. Dit is hellaas met deze unit niet mogelijk mensen kopen dus eigenlijk een kat in de zak.

@Rob: wat zwets je nou? Heb je het artikel wel gelezen? Er staat toch duidelijk dat het om permanente GPS in combinatie met mobiele communicatieverbindingen werkt. Dat is dus heel wat anders dan gewone GPS apparatuur die inderdaad niet zo nauwkeurig en ook niet binnen werkt. Lezen jongen!

Hallo Gerrit ik heb het artikel echt wel gelezen want ik krijg dit soort kost weekelijks voor mijn neus. De combinatie van permanente GPS in combinatie met mobiele communicatieverbinden werkt niet. Dus droom lekker verder.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.