Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Product: Z-Tracker bewaakt persoonlijke veiligheid

Dit artikel delen:

Onderhoudspecialisten in een risicovolle industriële werkomgeving zijn nu tot op de meter nauwkeurig te lokaliseren met de Z-Tracker, een apparaatje ter grootte van een mobiele telefoon. Het Nederlandse SRS Z-Safety Division, specialist in het beveiligen bij shutdownoperaties in petrochemische fabrieken en energiecentrales, ontwikkelde de Z-Tracker in eigen beheer.

Met Z-Tracker van Z-Safety beschikken bedrijven over een systeem, dat permanent de plaats van alle medewerkers in een industrieel complex tot op de meter nauwkeurig aangeeft, inclusief de hoogte. Ontwikkelaar Z-Safety is gespecialiseerd in persoonlijke beveiliging en bescherming van werknemers en installaties bij (petro)chemische productiebedrijven en energiecentrales tijdens nieuwbouwprojecten, revisiewerkzaamheden en shutdowns.

In gevaarlijke werkomgevingen gelden altijd strenge veiligheidsprocedures voor het personeel die er af en toe voor onderhoudstaken aanwezig moet zijn. Calamiteiten zijn evenwel nooit volledig uit te sluiten. Dan is het van groot belang dat hulp snel en op de juiste plaats aanwezig is. Met de in de Z-Tracker gebruikte technologie zijn een onbeperkt aantal personen simultaan te volgen vanaf één enkele locatie. Daarvoor behoeft geen afzonderlijk netwerk te worden aangelegd.

GPS

Door de driedimensionale traceerbaarheid en bewegingsmelding krijgen veiligheidscontroleurs direct een indicatie van de positie van onderhoudspecialist of zijn ze in staat deze te reconstrueren. De plaatsbepaling gebeurt met een combinatie van permanente gps en mobiele communicatieverbindingen (ook binnen gebouwen).

Vanuit de meldkamer of centrale beveiligingspost kan men contact opnemen met de medewerkers(s) of teams. Elk systeem met Z-Trackers wordt volledig afgestemd op de situatie en wensen van de klant.

Het Z-Trackersysteem in eerste instantie aangeboden op basis van een full-service huurformule voor de looptijd van een project. Het toestel komt op termijn ook in de verkoop, in combinatie met een servicecontract.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.