Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

QlikView iOS-oplossing voor mobiel gebruik

Dit artikel delen:

QlikTech vergroot de mogelijkheden van QlikView op mobiele platforms door de lancering van de nieuwe iOS app. Met deze app wordt online én offline toegang gecombineerd. Gebruikers met of zonder toegang tot internet kunnen hierdoor optimaal gebruikmaken van QlikView Business Discovery.

QlikView voor iOS is beschikbaar voor de iPad in de App Store. De app biedt een QlikView-eigen portal-ervaring en benut tevens alle voordelen van de op html5 gebaseerde analysemogelijkheden van QlikView. De app is gratis te downloaden en werkt zonder extra kosten op basis van iedere serverlicentie van QlikView 11.

Naast volledige online Business Discovery, biedt QlikView voor iOS een nieuwe losgekoppelde mogelijkheid op de iPad voor offline analyse. Gebruikers bepalen de informatie die ze offline willen bekijken door middel van een combinatie van QlikView’s bladwijzers en dimensies. De server van QlikView genereert vervolgens een reeks van applicatie-doorsnedes, die gecodeerd en gedownload kunnen worden op de iPad. Als gebruikers niet op het internet aangesloten zijn, kunnen ze de QlikView apps opstarten, door de tabs en objecten bladeren, en een combinatie van beschikbare bladwijzers en dimensiewaarden selecteren door middel van een eigen interface. Gebruikers creëren dus zelf de bladwijzers die ze offline kunnen bekijken, zonder afhankelijk te zijn van programmeurs die moeten voorspellen wat de offline behoeftes zullen zijn.

Online maken de applicaties van QlikView gebruik van actuele data en bieden een volledig interactieve business discovery ervaring met associatieve analyses, dynamische datavisualisatie en samenwerking met anderen. De server van QlikView breidt de mogelijkheden verder uit door het filteren van data, het managen van verbindingen en het uitvoeren van ad hoc-berekeningen. Het resultaat is een combinatie tussen flexibiliteit en kracht die antwoord geeft op onverwachte vragen die zich voordoen in mobiele omgevingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.