Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HEBBEN - Lenovo dualscreen ThinkPad W700ds

 

Lenovo onthult op de Consumer Electronics Show in Las Vegas enkele nieuwe snufjes waaronder een dualscreen laptop. De ThinkPad W700ds heeft een 17 inch hoofdscherm en een uitklapbaar 10,6 inch tweede scherm.

De Chinese pc-producent Lenovo presenteert op de Consumer Electronics Show (CES) natuurlijk nieuwe producten, maar daaronder bevinden zich ook enkele bijzondere computers. Zo is er de ThinkPad W700ds die is voorzien van twee beeldschermen. Nee, het is niet een dualscreen-laptop zoals het concept van de tweede generatie OLPC (One Laptop Per Child). Helaas. In die toekomstige schootcomputer wordt het toetsenbord vervangen door een touch-screen.

De W700ds-laptop van Lenovo volgt niet het voorbeeld van de OPLC en de mobiele spelcomputer Nintendo DS, maar roept toch de hebzucht op. Dat nieuwe ThinkPad-model heeft een regulier hoofdscherm van 17 inch en heeft als extra een uitklapbaar tweede scherm van 10,6 inch. Dat kleinere bijscherm zit aan de rechterkant en is tot een hoek van dertig graden te draaien.

Meer schermen

De pc-producent, die in 2005 IBM's pc-divisie heeft ingelijfd, gaat er van uit dat mensen gewend zijn aan grote of meerdere beeldschermen op hun werkplek. Die gewenning leidt tot andere eisen voor ook de mobiele werkplek, stelt de Amerikaanse ThinkPad-marketingmanager Wes Williams van Lenovo.

Daarvoor moet de gebruiker dan wel de knip trekken. Terwijl een groot of tweede scherm op de desktop niet duur is, geldt dat niet voor deze luxe laptop. De ThinkPad W700ds kost een slordige drieënhalfduizend dollar. En het is een zware jongen, letterlijk: het apparaat weegt 5,5 kilo.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2824311). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.