Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HEBBEN - Nintendo DSi

 

Het is nog even wachten voor de officiële Westerse release, maar de gretige gamer vraagt het natuurlijk aan de importeer-Piet. De vernieuwde uitvoering van de Nintendo DS, getooid met de hippe letter i, is nu verkrijgbaar in Japan.

Nintendo heeft er een handje van zijn succes goed uit te melken. Van de handheld-alleenheerser GameBoy waren er al tig varianten, en opvolger Gameboy Advance is er ook in verschillende uitvoeringen. Nu komt er wéér een nieuwe model van de huidige handheld-marktleider Nintendo DS.

Na de oorspronkelijke grijze uitvoering met matige verlichting is de DS Lite al gevolgd met back light-schermpje. De Lite is inmiddels in alle kleuren van de regenboog verschenen en nu volgt de gloednieuwe DSi. Die nieuwste incarnatie van de dualscreen handheld-spelcomputer is functioneel bijna hetzelfde als de DS Lite. Het mist echter de aansluiting voor cartridges van voorloper Gameboy Advance (GBA).

'Video-spellen'

Toch is de DSi een upgrade om te hebben: het heeft namelijk grotere schermpjes, twee ingebouwde camera's, een download-dienst voor games, en het kan standaard al muziek en filmpjes afspelen. De draagbare spelcomputer heeft voor de verbeterde audio- en video-mogelijkheden dan ook een snellere processor en een ingebouwde geheugenkaartlezer voor SD-kaartjes.

De huidige DS kan audio en video alleen afspelen middels speciale insteek-cartridges, met daarin een geheugenkaartje, en zogeheten homebrew-software. Die kaartjes van derden zijn vooralsnog niet compatibel met de DSi. Nintendo wil met de DSi ook de piraterij van games aan banden leggen; veel cartridges voor homebrew doen in de praktijk namelijk dienst voor het draaien van illegaal gekopieerde games.

Regio-slot

Belangrijk detail voor de mobile gamer die importeer-Piet een verlanglijstje stuurt: de DSi heeft een regio-slot, net als dvd's. Naar verluidt werken gewone DS-spellen wel op de nieuwste uitvoering. Dat geldt zeer waarschijnlijk niet voor nieuwe spellen die specifiek voor de DSi worden gemaakt. Als die goed gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden, zoals de twee camera's, zijn dat natuurlijk wel de 'video-spellen' om te hebben.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2775251). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.