Managed hosting door True

Product: OpenScape-serversoftware van Siemens

Dit artikel delen:

Siemens komt met OpenScape-serversoftware voor geïntegreerde communicatie (unified communications). Daarmee zet de Duitse ict-leverancier een stap voorwaarts in zijn transformatie tot softwaregericht bedrijf.

Siemens' nieuwe OpenScape UC Server is ontwikkeld om een eind te maken aan de kunstmatige barrières tussen de afzonderlijke systemen voor spraak-, video- en geïntegreerde communicatie die kenmerkend zijn voor oudere, traditionele oplossingen. Dit basispakket omvat OpenScape Voice Application (HiPath 8000 V3.1 R2, IP-telefonieoplossing op bedrijfsniveau met functie voor routeren via de goedkoopste weg), OpenScape Video (geïntegreerde HD, desktop- en client-videoconferenties) en OpenScape UC Application V3 (taakgebaseerde UC). 

De Duitse ict-leverancier is ervan overtuigd dat spraak de meest natuurlijke en doeltreffende vorm van menselijke communicatie is. OpenScape UC Server werd dan ook opgebouwd als een open, SIP-gebaseerd systeem voor it-communicatie en UC-toepassingen met gedeelde componenten voor webdiensten die de OpenSOA-architectuur van het bedrijf benutten.  De bestaande HiPath 8000- en HiPath OpenExchange-toepassingen (OpenScape Voice) werden aangepast zodat ze nu ook op OpenScape UC Server, voor IP-telefonie op bedrijfsniveau met functie voor routeren kunnen draaien.  Het OpenScape-UC-toepassingenpakket kan in omgevingen van diverse leveranciers gebruikt en ook gecombineerd worden met bijkomende systemen, zoals IBM Sametime, Microsoft Office Communication Server en verscheidene andere. 

Drie uitvoeringen

OpenScape UC Server komt in drie uitvoeringen beschikbaar.  De Medium Edition (ME) is een oplossing voor één enkele server met optionele redundantie voor maximaal duizend gebruikers. De Large Edition (LE) is geconfigureerd voor meerdere servers en maximaal twintigduizend gebruikers voor volledige UC-functionaliteit  en honderdduizend gebruikers voor basis-UC-functionaliteit.  De Hosted Edition (HE) bevat extra toepassingencomponenten om speciale wensen van service providers en hostingorganisaties te ondersteunen.  De eerste producten uit de Siemens OpenScape UC Server-lijn komen eind april op de markt, maar zijn nu al te zien op de CeBIT 2008.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.