Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Adobe zet zich in voor wet digitale handtekening

 

Digitale handtekening

Op 1 juli 2016 trad de nieuwe wetgeving voor handtekeningen van de Europese Unie (eIDAS) in werking. Dit stimuleert de wereldwijde adoptie van veilige, digitale handtekeningen. In navolging van deze belangrijke mijlpaal, die digitale handtekeningen mainstream maakt, heeft Adobe het Cloud Signature Consortium aangekondigd.

Cloud Signature Consortium is een samengestelde groep van industriële en wetenschappelijke organisaties die samen een nieuwe open standaard ontwikkelen voor op cloud gebaseerde digitale handtekeningen voor mobiel en web. Hiermee moet het voor iedereen mogelijk worden om overal digitale documenten te ondertekenen.

Digitale handtekeningen zijn de meest veilige en geavanceerde type elektronische handtekeningen en worden steeds meer gebruikt in de zakenwereld en door overheden. Adobe werkt nu samen met industrieleiders om een open standaard hiervoor te ontwikkelen, zodat de meest veilige vorm van digitale handtekeningen op meer dan zevenmiljard devices over de hele wereld kan worden gebruikt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5795304). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×