Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HEBBEN: China Channel-plugin voor Firefox

 

Weten hoe websurfen in China is? Installeer de plugin China Channel voor Firefox. Daarmee wordt je browser omgeleid via een proxyserver van het communistische land en geniet je van alle censuurmaatregelen zonder in het land zelf te zijn.

De communistische regering van China heeft al jaren geleden een Chinese internetmuur opgezet. Die zogeheten Great Firewall of China is nu ook te ervaren voor Westerlingen. De plugin China Channel voor de open source webbrowser Firefox leidt je websurftochten om via een Chinese proxyserver.

Ook Wikipedia

Ongewenste content is dan niet meer toegankelijk. Denk aan informatie over Tibet, volgens de Chinese staat immers gewoon een provincie, maar ook websites met kritiek op de mensenrechtensituatie in het communistische land. Zoeken naar het Plein van de Hemelse Vrede levert met de plugin geactiveerd hele andere resultaten op.

De 'filtering' van je webervaring gaat echter veel verder dan dat. Ook sites als CNN en (de Westerse versie van) Wikipedia zijn subversief bevonden en dus niet toegankelijk vanuit China. En dus ook niet via het China Channel. Hm, eens kijken of Computable.nl ook verboden is.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2757553). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×