Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nederlandse Microsoft Office Live Workspace

 

Microsoft Office Live Workspace, een virtuele werkomgeving voor het online opslaan, bewerken en delen van documenten, lijsten en projectinformatie, komt in het Nederlands beschikbaar. Nederland telt ruim 5700 gebruikers van de US-versie en dit aantal zal naar verwachting snel groeien als vanaf 13 augustus de Nederlandstalige versie er is.

Een Office Live Workspace-account biedt 500 MB aan online opslagruimte, genoeg voor zo'n duizend documenten. Via een gratis te downloaden invoegtoepassing zet je documenten vanuit Microsoft Office Word, Excel en PowerPoint direct online op de workspace. Als je binnen een account verschillende workspaces aanmaakt, bijvoorbeeld een voor ieder project afzonderlijk, blijft informatie overzichtelijk en gestructureerd.

Office Live Workspace is echter veel meer dan een soort ‘harde schijf op internet': het is een online werkplek waar je altijd bij kunt, waar je ook bent. Een pc met een internetaansluiting is het enige wat je daarvoor nodig hebt. Je kunt de opgeslagen Word-, Excel-, PowerPoint- en pdf-documenten in de browser openen om te bekijken. Als de bijbehorende Microsoft Office-programma's op de pc zijn geïnstalleerd, kunnen de documenten op de workspace ook worden geopend en bewerkt.

Als eigenaar van de workspace bepaal je zelf met wie je je informatie wilt delen en wat anderen ermee mogen doen. Bijvoorbeeld alleen lezen of ook documenten bewerken. Je kunt er ook voor kiezen alleen bepaalde bestanden toegankelijk te maken. Office Live Workspace houdt van alle documenten automatisch de laatste wijzigingen bij en stuurt zelfs een e-mail rond als er wijzigingen zijn.

Naast het opslaan, bekijken en delen van documenten, kun je natuurlijk ook nieuwe documenten aanmaken. De invoegtoepassing voor Microsoft Office voegt daarvoor een nieuwe optie toe aan het bestandsmenu in Word, Excel en PowerPoint. Takenlijsten, lijsten met contactpersonen en activiteitenoverzichten maak je direct online aan, via de browser.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2669589). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×