Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

GX WebManager 9.5 biedt meer gebruiksgemak

 

GX, leverancier van oplossingen voor Enterprise Web Content Management, presenteert release 9.5 van GX WebManager. Deze versie bevat diverse nieuwe mogelijkheden waar redacteuren, applicatiebeheerders, ontwikkelaars en site bezoekers direct van profiteren.

Met het Performance Dashboard in GX WebManager 9.5 zijn de prestaties van een content management systeem met veel bezoekers snel inzichtelijk. De relevante belangrijkste factoren worden gebundeld weergegeven in het Dashboard, zodat applicatiemanagers en systeembeheerders real-time informatie krijgen over bijvoorbeeld geheugengebruik, het aantal sessies of de responstijden van queries en pagina's.

Redacteuren en beheerders kunnen sneller werken met de drag & drop-functionaliteit. Ook het aanroepen van redactie-functies via de rechtermuisknop biedt veel gebruiksgemak. Met drag & drop kan de gebruiker pagina's verslepen in de boomstructuur van een website, via de rechtermuisknop zijn pagina's bijvoorbeeld te maken of te verwijderen. Verder is de integratie met MS Office uitgebreid, zodat alle soorten data, zoals tekst, plaatjes en tabellen eenvoudig te importeren zijn. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een MS Word template creëren waarvan de inhoud direct naar een GX WebManager content type is te sturen. Daardoor kunnen gebruikers een groot aantal documenten importeren met slechts enkele muisklikken.

Ontwikkelaars krijgen twee nieuwe Application Programming Interfaces (API's); de Personalisatie- en de Content API. Met de Personalisatie API zijn ze in staat de personalisatiemogelijkheden van GX WebManager te gebruiken in zelf ontwikkelde componenten (wcb's) en de presentatie templates van het cms. De Content API geeft de ontwikkelaar lees- en schrijftoegang tot een groot aantal content-functies. Daardoor is het mogelijk tal van Web 2.0-functionaliteiten toe te voegen, zoals tagging, tag clouds, discussies en gebruikersbeoordelingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2639867). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×