Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Mailscan scant e-mail op virussen

Dit artikel delen:

IPsecureIT, leverancier van it-beveiligingsproducten, introduceert Mailscan. Daarmee worden met spam en per e-mail verzonden virussen voortijdig onderschept. Voor de werking van Mailscan is geen installatie van software op werkstations of servers nodig. Dat maakt het geschikt voor organisaties die geen eigen systeembeheerder in dienst hebben.

Mailscan werkt al op internet voordat e-mail wordt afgeleverd. Door het aanpassen van de mailverwijzingen (de zogenaamde MX records) wordt e-mail eerst door IPsecureIT Mailscan gecontroleerd voordat deze de organisatie bereikt. Spamberichten en e-mails waar virussen in zitten worden direct apart gezet en ‘gezonde' e-mail wordt zonder merkbare vertraging doorgezonden. Het gevolg is dat er geen spam meer belandt in normale e-mailprogramma's, maar ook niet meer op pda's of via webmail. Door de controle van e-mail op virussen wordt het werken bovendien een stuk veiliger.

Voordeel van de Mailscandienst van IPsecureIT is dat geblokkeerde berichten inzichtelijk blijven en desgewenst vrijgegeven kunnen worden. Met de black- en whitelist-mogelijkheden kan e-mail van geselecteerde ontvangers permanent worden geblokkeerd of altijd worden doorgelaten. Dat levert niet alleen een veilig, maar ook een spamvrij en zeker gevoel op. Dat laatste ook omdat Mailscan fungeert als een tijdelijke buffer voor als de mailserver van de klant niet beschikbaar is.

IPsecureIT Mailscan is zonder verplichtingen een maand lang gratis op proef te gebruiken. De software is inzetbaar voor organisaties die met een eigen domeinnaam werken als www.uwbedrijfsnaam.nl, maar niet voor bescherming van bijvoorbeeld chello, planet of hetnet adressen. Prijzen zijn afhankelijk van het aantal medewerkers en beginnen bij 15 euro per maand exclusief BTW. IPsecureIT is een handelsnaam van GreenMont Systems Nederland BV en is sinds mei 1993 actief op de Nederlandse markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.