Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Intel SSD DC S3700 serie voor datacenters

 

Om in de toenemende vraag naar snelle toegang tot grote hoeveelheden data te voorzien, komt Intel met een nieuwe generatie solid state drives (ssd) voor datacenters: de Intel SSD DC S3700 serie. Deze ssd's zijn specifiek ontworpen om opslag-bottlenecks weg te nemen en optimaal gebruik te maken van de verwerkingskracht van multicore processors.

Het geheim van de hoge prestaties van de Intel SSD DC S3700 serie is een zeer groot aantal input/output per second-operaties (iops) bij lage latencies. De nieuwe ssd’s behalen bij 4KB random leesacties een snelheid van 75.000 iops, terwijl bij 4KB schrijfacties een snelheid van 36.000 iops wordt bereikt. Met een gemiddelde sequentiële schrijf-latency van 65 microseconde garanderen deze nieuwe schijven snelle en consistente applicatie-responstijden.

Deze hogere opslagprestaties zorgen voor een snellere datadoorvoer aan parallelle multithreaded systemen, waardoor multicore cpu’s efficiënter kunnen werken. Voor datacenter-professionals die moeten waken over databescherming en optimale databeveiliging, biedt de Intel SSD DC S3700 serie end-to-end databescherming en 256-bit aes-versleuteling. De nieuwe ssd’s beschikken tevens over extra flash-geheugen voor dataredundantie. Ze maken ook gebruik van Intel high endurance technology (HET), waarbij de betrouwbaarheid van single-level cell-technologie wordt toegepast in de voordeligere multi-level cell-platforms. Het operationele stroomverbruik bedraagt 6 watt, terwijl in rust slechts 650 milliwatt wordt verbruikt.

De Intel SSD DC S3700 serie bestaat uit 6Gbps (gigabit per seconde) sata-drives met lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 500MB/s en 460MB/s. Beperkte aantallen van de nieuwe ssd’s zijn op dit moment beschikbaar voor datacenterklanten, ten behoeve van kwaliteits- en validatietests. Massaproductie staat voor het eerste kwartaal van 2013 gepland.

De 2,5-inch ssd’s zijn beschikbaar in 100, 200, 400 en 800GB. Het 1,8-inch formaat is er alleen in 200 en 400GB.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4590729). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×