Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Lotusphere 2011

IBM showt toekomstige Lotus producten

IBM heeft tijdens Lotusphere 2011, de gebruikersconferentie dat dit jaar wordt gehouden in Orlando een aantal nieuwe producten en demo’s laten zien. Het gaat hierbij onder andere over producten die voortkomen uit Project Vulcan (samenwerkingssoftware) en Project Northstar (de nieuwe webervaring).

Nieuw is Lotus Notes Next. Deze heeft verscheidene softwarefuncties, zoals een gedeelde kalender. Verder heeft het Xpage ondersteuning voor mobiele apparaten. Lotus Notes Next wordt in de tweede helft van 2011 uitgebracht.

Het platform voor spociale netwerken, Lotus Connections 3, is nu al beschikbaar, maar in een latere fase komt Lotus Connections Next op de markt. Deze heeft geïntegreerde social mail en kan samenwerken met Lotus Domino en Microsoft Exchange. Lotus Connections Next ondersteunt open standaarden en is in de loop van 2011 beschikbaar.

Verder annonceert IBM Lotus Sametime Next. Deze kan ook worden gebruikt op mobiele apparaten zoals iPads en smartphones. Tot slot heeft IBM LotusLive Symphony aangekondigd . Dit is een online samenwerkingsoplossingen voor het uitwisselen van documenten en neemt het op tegen Microsoft Office en Google Docs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.