Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Shuttle komt met ultrakleine mini-PC

De Shuttle XS 3510MA is een complete mini-pc uit de 1-liter-serie met Windows 7 Home Premium-besturingssysteem. De Intel Atom D510 dual-core processor (2x 1,66 GHz) en de Southbridge NM10 Express-chipset zorgen voor een energiezuinig hardwareplatform. De high-performance Next Generation Nvidia ION grafische kaart (ION2) kan streaming 3D en het afspelen van video aan. Dankzij de HDMI-aansluiting is er ook een perfecte geluid- en beeldkwaliteit.

De XS 3510MA beschikt verder over vijf usb-poort, VGA, lan en audio. Voor draadloze communicatie wordt gebruik gemaakt van wlan (n). Binnen de smalle behuizing zit een kaartlezer, 2 MB DDR2-geheugen, een 500 GB harde schijf en een dvd-brander in slimline-formaat. De XS 3510MA wordt 100 procent passief gekoeld, wat hem zo goed als geluidloos maakt.

Kleine omvang

Speciaal ontworpen om ruimte te besparen, is deze 1,5 liter nettop-pc slechts 3,8 cm breed. De mini-pc is zowel staand als liggend te gebruiken dankzij de optionele VESA mounting kit (PV01). Dankzij zijn kleine omvang en aanpasbare uiterlijk, is de XS 3510MA geschikt voor thuisgebruikers, kleine kantoren, receptieomgevingen, klaslokalen, bibliotheken, showrooms, call centers, publiekelijke omgevingen en meer.

De Shuttle XS 3510MA heeft geen fan meer om te koelen wat hem perfect maakt om geluidsarme ruimtes te gebruiken. Bijkomend voordeel van het ontbreken van een fan is dat stof minder gemakkelijk in de behuizing kan komen.

12 euro per jaar

De Shuttle XS 3510MA is uitgerust met Intels nieuwste Atom-processor, codenaam Pineview. In combinatie met de geheugen-controller en de grafische kern voorkomt dit oververhitting en blijft het geheugengebruik laag. De cpu is verbonden met de Southbridge NM10, codenaam Tiger Point.

De XS 3510MA gebruikt, afhankelijk van de systeembelasting, tussen de 20,5 en 29 Watt. Wanneer de mini-pc bij een volledige werkweek wordt gebruikt, dan gebruikt hij op jaarlijkse basis 60 kWh, wat neerkomt op twaalf euro op de energierekening, bij twintig eurocent per kWh.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.