Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nieuwe Hitachi Modular Cooling Solutions

Green Data Systems introduceert Hitachi's Modular Cooling Solutions. De nieuwe modulaire koelingoplossingen zijn gebaseerd op het principe van natuurlijke circulatie. De natuurlijke circulatie (NC) koelingoplossing vormt volgens Green Data Systems een ideale oplossing voor nieuwe en bestaande datacenters met een behoefte aan modulaire koelsysteemoplossingen voor middelgrote en high-density omgevingen.

De oplossing optimaliseert de configuratie van de koelunits om het hoogste niveau van energie-efficiëntie te verkrijgen in een high-density datacenter. Dit maakt het voor datacenter-exploitanten mogelijk om enerzijds de beschikbare ruimte efficiënter te benutten, terwijl anderzijds wordt bijgedragen aan een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Hitachi heeft het principe van natuurlijke circulatie toegepast in drie type systemen. Er is een oplossing met vloeistof gekoelde deur (NC Door), vloeistof gekoelde in-row unit (NC Rack) en een cloud-unit. De NC-systeem vereist geen pomp of compressor. De warmte van de server verdampt het koelmiddel, waardoor deze stijgt naar de Heat Exchanger Unit. Na afkoeling condenseert het en valt weer terug naar de ict-apparatuur. Door gebruik te maken van deze stijgende en dalende stromen, is het systeem in staat om het koelmiddel te circuleren zonder een externe pomp of compressor.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.