Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Siemon introduceert Z-MAX bekabeling

 

Z-MAX is de naam van het nieuwe en vernieuwende RJ-45 Cat. 6A-systeem van Siemon. Het presteert volgens de producent aanzienlijk beter op alle kritieke onderdelen en is zowel in de utp- als in de shielded-uitvoering binnen zestig seconden te installeren.

Met de Z-MAX end-to-end netwerkkabeloplossing, die volledig in de Siemon Laboratoria ontwikkeld is, heft de netwerkbekabelaar de beperkingen op die de RJ-45-interface tot nu toe kenmerkten. Z-MAX Cat. 6A twisted pair koperkabelsysteem is leverbaar in een Cat. 6A utp-configuratie leverbaar en in shielded-uitvoering.

Alle Z-MAX-kabels zijn uitgerust met de RJ-45 Smart Plug-connector, die een nauwkeurig afgestelde printplaat (PCB) bevat. De signaalregeling van deze PCB Smart Plug is afgestemd op de Z-MAX-outlet, waardoor een end-to-end systeem ontstaat van hoge kwaliteit. De Smart Plug maakt bovendien een zogeheten Zero-Cross-installatie mogelijk, waarmee Siemon de problemen vermijdt die gesplitste en gekruiste paren met zich meebrengen.

De Z-MAX-outlet is uitgerust met diagonaal geplaatste IDC-contactpunten. In vergelijking met traditionele systemen, waarbij de contactpunten in een rechthoekige configuratie aangebracht zijn, wordt met de diagonale configuratie de afstand tussen twee contactpunten geoptimaliseerd bij outlets die zich naast elkaar bevinden. Het Z-MAX-systeem slaagt er zo in de kabelparen tussen de verschillende outlets optimaal te ordenen en uit elkaar te houden, waardoor alien crosstalk tot een minimum beperkt wordt. De hoge ruisonderdrukking die Z-MAX zowel in de utp- als in de shielded-uitvoering bereikt, maakt hoge kabeldichtheid mogelijk. 48 poorten in 1 eenheid van een rack of kast is volgens Siemon geen probleem.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2870389). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×