Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

USB-aparaten delen in draadloze omgeving

 

D-Link introduceert de Shareport-technologie. Daarmee kunnen meerdere gebruikers usb-apparaten delen in een draadloze omgeving. Daarvoor moet de gebruiker wel beschikken over een n-router met usb-poort.

Met Shareport van D-Link wordt het mogelijk om usb-apparaten aan te sluiten op een draadloze router, en die usb-toestellen beschikbaar te maken voor het hele netwerk. Met deze nieuwe technologie verandert de usb-poort op draadloze N routers in een snelle virtuele poort. Een externe harde schijf wordt een netwerkschijf, een printer kan draadloos bediend worden en een scanner wordt toegankelijk voor iedereen die in het netwerk zit.

Om met Shareport aan de slag te kunnen gaan, moet het toestel uitgerust zijn met een usb-poort en de nodige firmware. D-Link Wireless N routers die deze functionaliteit aanbieden zijn DIR-635, DIR-655, DIR-855 en de DIR-825, die binnenkort leverbaar is. Tenslotte moet de Shareport utility op de computers geïnstalleerd worden. Wie één van deze toestellen heeft zonder de SharePort functionaliteit kan de firmware upgraden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2867464). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×