Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

USB wlan-adapter voor 2.4 en 5 GHz-band

Dit artikel delen:

Netwerkspecialist Lancom introduceert de Airlancer USB-300agn. Dit is een high-end wireless lan-adapter die geschikt is voor IEEE 802.11n (draft 2.0). In tegenstelling tot veel consumentenproducten opereert de nieuwe wlan-adapter namelijk in de 2.4 GHz- en de 5 GHz-bandbreedte. Daarnaast maakt de Airlancer USB-300agn gebruik van de 802.11n-standaard door middel van mimo (multiple input multiple output) en kanaalbundeling.

Bij optimaal gebruik biedt de Lancom Airlancer USB-300agn een maximale overdrachtsnelheid van 300 Mbps. Deze maximale capaciteit is haalbaar als het apparaat is aangesloten op draadloze routers en access points, en gebruikmaakt van kanaalbundeling en mimo. De adapter ondersteunt de wlan-standaarden 802.11a/g/n. Indien nodig wisselt het apparaat automatisch tussen deze standaarden om een zo snel mogelijke verbinding te garanderen. Een werknemer op zakenreis kan rekenen op uitwisselbaarheid met publieke hotspots die 54 Mbps bieden. Daarnaast biedt het apparaat de beveiligingsstandaarden IEEE 802.11i (WPA2) met AES-hardware-encryptie, WPA/TKIP, 802.1x/EAP, Radius, ACL en Leps.

Lancom levert het apparaat met een kabel van 1,5 meter lengte. Hierdoor kan de gebruiker de Airlancer plaatsen op de plek met de beste ontvangst. Ook worden standaard drivers voor Windows 2000, XP, XP-64 en Vista, een handleiding en beheer- en analysesoftware meegeleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.