Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nieuwe software voor Dominion KX II

 

Raritan breidt mogelijkheden voor het beheren van bladeservers, met inbegrip van de belangrijkste bladeservers van IBM, HP en Dell, uit met een nieuwe softwareversie voor de KVM-over-IP-switch Dominion KX II. De bladeservers en de in een rack gemonteerde servers van een datacenter efficiënt kunnen daardoor worden beheerd via een enkele gebruiksvriendelijke interface.

De nieuwe softwareversie voor de Dominion® KX II KVM-over-IP-switch van Raritan biedt een vollediger overzicht van het datacenter door alle servertypen in een hiërarchische weergave in beeld te brengen. Daarnaast biedt het uitgebreide opties voor servertoegang en een breed scala aan beheerfuncties.

De KX II herkent bladeservers automatisch en biedt servertoegang aan het rack of op afstand, vanuit het kantoor, van thuis, of onderweg. Hierbij wordt gebruikgemaakt van veilige in-band en out-of-band toegangsmethoden. De gebruiksvriendelijke browserinterface van de KX II biedt de gebruiker een consistente werkomgeving voor serverbeheer op afstand en aan het rack.

Door bladeservers aan te duiden met een naam en/of sleufnummer biedt de KX II de gebruiker toegang door middel van één muisklik. Hierdoor wordt het gebruik van complexe en soms niet voor de hand liggende sneltoetscombinaties die vaak door fabrikanten van bladeservers worden gehanteerd vermeden. De Universal Virtual Media-functie van de KX II biedt mogelijkheden voor het installeren van software, bestandsoverdracht, gegevensback-up en diagnostiek op afstand. Bij gebruik in combinatie met de producten voor energiebeheer van Raritan kan de Dominion KX II tevens het stroomgebruik van de server beïnvloeden.

De CommandCenter Secure Gateway (CC-SG) is een beheersysteem dat de mogelijkheden van de Dominion KX II verder uitbreidt. Op de CC-SG worden meerdere Dominion KX II switches en de aangesloten servers gezamenlijk beheerd om gecombineerde herkenning, toegang en besturing, energiebeheer en controle van alle elementen in een it-infrastructuur - met inbegrip van virtuele servers, fysieke servers (blade- en rackservers), netwerkapparatuur en voedingsapparaten - mogelijk te maken. Toegang tot de CC-SG verloopt via aanmelding bij één IP-adres, waardoor het tijdrovende meerdere malen aanmelden en de noodzaak meerdere interfaces te openen om een bepaalde server of groep servers te bereiken wordt geëlimineerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2860066). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×