Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Western Digital komt met 2 TB harde schijf

Western Digital (WD) introduceert een harde schijf met 2 terabyte capaciteit, de WD Caviar Green 2 TB. Hiermee heeft de schijf volgens WD de grootste capaciteit ter wereld. Het nieuwe 3,5-inch platform is gebaseerd op de vooraanstaande 500 GB per platter-technologie, met 32 MB cache.

De WD My Book-serie is een van de eerste externe harde schijven waarin de Caviar Green 2 TB gebruikt wordt. Met de derde-generatie GreenPower-technologie, en met nu 2 TB aan opslagruimte, is de schijf geschikt voor het opslaan van zware bestanden. De WD Caviar Green-drives zijn ontworpen voor gebruik in externe harde schijven met USB/FireWire/eSATA, desktop-pc's, werkstations en desktop raid-omgevingen.

De technieken die zorgen voor de snelheid, capaciteit en prestaties van de Caviar Green 1,5 TB en 2 TB, zijn StableTrac, die de motorschacht aan beide kanten beveiligd om trillingen te minimaliseren en de platters te stabiliseren voor precieze tracking tijdens het lezen of schrijven; IntelliPower, een uitgebalanceerde combinatie van draaisnelheid, overdrachtssnelheid en het cachen van algoritmen voor zowel energiebesparing als consistente prestaties; IntelliSeek voor dat de optimale zoeksnelheid; en NoTouch Ramp Load waarmee wordt voorkomen dat de opnamekop de schijfmedia raakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.