Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Data beschermen met de Iomega eGo Encrypt

 

Iomega Corporation vult het portfolio van draagbare harde schijven ‘eGo' aan met de eGo Encrypt. De harde schijfeenheid is uitgerust met op hardware gebaseerde encryptie voor een dubbele bescherming van de gegevens.

De nieuwe Iomega eGo Encrypt schijf is ontwikkeld om de meest vertrouwelijke persoonlijke bestanden te coderen. Dankzij de geïntegreerde, op hardware gebaseerde encryptiefunctie kunnen op de schijf weggeschreven kostbare gegevens in alle veiligheid vervoerd worden. Op deze schijfeenheid wordt de capaciteit van 320 GB gecombineerd met een encryptievermogen van 128 bits van het AES-algoritme (Advanced Encryption Standard).

Naast het coderingsvermogen beschikt de eGo Encrypt over de beschermingsfunctie Drop Guard Xtreme van Iomega. De transparante band Iomega Power Grip rond de schijf eGo Encrypt beschermt gegevens tegen valpartijen tot een hoogte van 2,10 meter. Dit ligt twee maal hoger dan de marktstandaard.

De Iomega eGo Encrypt word standaard geleverd met software voor automatische opslag of opslag op verzoek EMC Retrospect Express HD.
Bovendien kunnen gebruikers een beroep doen op de online opslagservice Mozy van EMC waarmee de meest kostbare bestanden veilig kunnen worden opgeslagen, beschermd en geraadpleegd. De service MozyHome biedt gratis een online opslagcapaciteit van 2 GB voor de opslag van bepaalde mappen of bestanden in een EMC datacenter.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2847334). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×