Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Liebert HPC-L Freecooling luchtgekoelde waterkoeler

 

Emerson Network Power kondigt de nieuwe productreeks Liebert HPC-L Freecooling luchtgekoelde waterkoelers aan. De productserie bestaat direct al uit zestig modellen met vier geluidsniveaus en geïntegreerde freecooling-module. Naast maximale efficiëntie bieden de koelers een antwoord op de stijgende vraag naar producten die minder energie verbruiken, voornamelijk binnen grote datacenters.

De Liebert HPC-L Freecooling luchtgekoelde waterkoelers van Emerson Network Power gebruikt matige tot lage buitentemperaturen om het water te koelen. Dit resulteert in energiebesparingen tot 40 procent. Om dit mogelijk te maken, zorgt een driewegklep ervoor dat een mengsel van water en koelvloeistof (glycol) door de extra koelbatterijen stroomt. Deze koelbatterijen zijn geïntegreerd in alle Liebert HPC-L Freecooling-units.

In de koelbatterijen vindt warmte-uitwisseling plaats tussen koude buitenlucht en het mengsel. Hierdoor is minder koelenergie nodig voor de compressors. Als de buitentemperatuur erg laag is, worden de compressors helemaal niet gebruikt (gemengde of totale freecooling).

De nieuwe producten uit de Liebert HPC-L Freecooling-lijn zijn voorzien van twee semihermetische schroefcompressors die zorgen voor een hoge betrouwbaarheid en uitstekende prestaties, zowel bij volledige als bij gedeeltelijke belasting. Twee onafhankelijke koelcircuits, twee elektrische compartimenten, twee controle-units en een back-uppomp zorgen voor redundantie. Dit betekent dat ook in noodgevallen continue koeling wordt geleverd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2742851). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.