Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

WD opslag voor thuisnetwerken en kantoor

 

Western Digital introduceert de WD ShareSpace. Dit is een snel netwerkopslagsysteem voor centrale dataopslag bij kleine bedrijven en thuisnetwerken. ShareSpace is het eerste opslagsysteem van Western Digital dat specifiek voor kantoorgebruik op de markt wordt gebracht.

Centrale opslag, zoals bij grote bedrijven met omvangrijke it-afdelingen gebruikelijk is, komt met WD ShareSpace binnen het bereik van kleine kantoren en thuisnetwerken stelt Western Digital. Het compacte systeem met vier slots heeft een Gigabit Ethernet-interface (GigE), tot 4 TB aan opslagcapaciteit en verschillende RAID-niveaus.

WD ShareSpace is op een netwerk aan te sluiten en kan zo als centrale opslagruimte dienen, waarin medewerkers data met elkaar kunnen delen. Dit kan zowel binnen het netwerk als op afstand via de webtoegangsdienst MioNet. Met de capaciteit van de ShareSpace en de WD Anywhere Backup-software wordt het maken van backups vereenvoudigd en geautomatiseerd. Met de WD Anywhere Backup-software kiezen gebruikers specifieke bestanden of mappen om te back-uppen tijdens het opstartproces. Van alle veranderingen in deze documenten worden automatisch een update en een back-up gemaakt.

WD ShareSpace biedt verschillende RAID-standen voor databeveiliging en snelheid: RAID 0 (striped), RAID 1 (mirrored) en RAID 5. De RAID 5-modus is alleen mogelijk bij de 4 TB-uitvoering en is de aanbevolen modus om data snel en veilig redundant op te slaan. De gespiegelde modus RAID 1 en de RAID 5-modus bieden gebruikers de extra zekerheid van redundante databack-up.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2738386). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×