Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nexus laat de PC weer ademen

 

Nexus komt met een simpele oplossing om trillingen en vibraties veroorzaakt door pc's te elimineren en de machines zelf van een betere luchtdoorstroming voorzien. Dampers zijn rubber voetjes die onder de pc worden geplaatst.

De meeste computer kasten zijn uitgerust met harde plastic voetjes die ervoor moeten zorgen dat je de ondergrond onder de pc niet beschadigd. Deze harde voetjes zorgen er echter ook voor dat vibraties en trillingen in de pc worden overgebracht op het oppervlakte waar hij op staat. Dit kan elders irritante vibraties en resonantie opleveren (bijgeluiden).

Voor dit probleem heeft Nexus een eenvoudige maar effectieve oplossing bedacht, Dampers. Dit zijn handige rubber voetjes die je onder elke pc kunt plaatsen. Dit rubber werkt als een isolator tussen de computer behuizing en de ondergrond zodat vibraties, trillingen en resonantie niet worden overgebracht.

Een ander voordeel van de Dampers is dat het de computerbehuizing 1,4 cm verhoogt van de vloer. Deze verhoging zorgt ervoor dat de pc beter kan ‘ademen'. Standaard computers zuigen namelijk verse lucht aan via de onderkant van de behuizing en de behuizing staat vaak zeer dicht op de ondergrond (of op tapijt!). Door de computer wat van de grond te verhogen verloopt het aanzuigen van verse lucht veel gemakkelijker en komt er dus meer frisse lucht de PC in. Deze frisse lucht is van levensbelang om de computer op een goede temperatuur te houden en stabiel te laten werken. Een goede temperatuur in de pc zorgt ervoor dat er minder gekoeld hoeft te worden en dat ventilatoren dus minder hard hoeven te draaien. Het eindresultaat is dan minder geluidsoverlast en een stabieler werkende computer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2682732). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×