Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Robuuste usb-drive van Kingston

 

Kingston Technology introduceert de DataTraveler BlackBox, een usb-flashdrive met hardware-gebaseerde 256-bits AES encryptie die is gevalideerd conform de Amerikaanse Federal Information Processing Standard (FIPS 140-2). De DataTraveler BlackBox is verkrijgbaar in de capaciteiten 2 GB, 4 GB en 8 GB.

Kingston gaat met de beveiligingsvoorzieningen van de DataTraveler BlackBox verder dan de NIST-certificering vereist. Zo heeft de flashdrive naast de 256-bits hardware-gebaseerde AES-encryptie een gegarandeerde waterdichtheid tot 1,20 meter diepte. De USB-flashdrive heeft daarnaast een robuuste titanium-gecoate roestvrijstalen behuizing en een extra coating van epoxyhars rondom de controller, waarmee de flashdrive afdoende bestand is tegen zware werkomstandigheden.

De FIPS Level 2 standaard vereist een power-on zelftest die de encryptie-architectuur steeds opnieuw controleert als de flashdrive in een usb-poort wordt geplaatst. Daarnaast moet een volledige beveiliging van de gegevens zijn gewaarborgd. Als tienmaal achtereen een foutief wachtwoord wordt ingevoerd, zal de DataTraveler BlackBox zich daarom automatisch en onherstelbaar formatteren ter voorkoming van misbruik van gegevens na verlies of diefstal of als de flashdrive op een andere manier in verkeerde handen komt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2651693). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×