Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

3Com verbetert mobiliteitsoplossingen

 

3Com Corporation breidt zijn mobiliteitsoplossingen voor kleine en grote ondernemingen uit met een reeks robuuste, gebruiksvriendelijke draadloze producten voor de zakelijke markt. Naast hogere snelheid, groter bereik en grotere capaciteit, bieden ze geavanceerde beveiliging, meer gebruiksgemak en ruimere implementatiemogelijkheden.

De nieuwe mobiliteitsoplossingen van 3Com zijn gebaseerd op de internationale 802.11n-standaard voor draadloze netwerken en bieden een hoog beveiligingsniveau. Ze gebruiken de nieuwste coderingstechnieken en bieden ondersteuning voor meerdere SSID's (Service Set Identifier) en virtuele draadloze LAN-netwerken (Local Area Network).

De 3Com AP3950 is een centraal beheerd dual-radio PoE-enterprise access point voor 11n-netwerken op een frequentie van zowel 2,4GHz als 5GHz. De 3Com AirConnect 9550 is een dual-radio PoE-access point voor kleine en middelgrote bedrijven voor 11n-netwerken op een frequentie van zowel 2,4GHz als 5GHz. 3Com AirConnect 9150 is een single-radio, zelfstandig, beheerd PoE-access point voor 11n- 2,4GHz verbindingen.

Routers en adaptors

De routers 3Com ADSL Wireless 11n Firewall Router en 3Com Wireless 11n Cable/DSL Firewall Router hebben beide een Ethernet LAN-switch met 4 poorten zodat draadloze en niet-draadloze gebruikers één verbinding kunnen delen. Met de ingebouwde veiligheidsvoorzieningen zoals VPN initiation/termination, zijn deze routers geschikt voor gebruik in filialen, in kleine bedrijven en door telewerkers. De draadloze verbinding kan met een druk op de knop worden uitgeschakeld wanneer deze niet nodig is. Dit zorgt voor extra veiligheid en bespaart energie.

Met de 3Com Wireless 11n PCI Adapter en USB Adapter kunnen apparaten zonder ingebouwde 802.11n-ondersteuning verbinding maken met het draadloze netwerk. Deze adapters zijn bedoeld voor zakelijke reizigers die bij hot spots dezelfde draadloze verbindingen willen gebruiken als op kantoor.

De nieuwe draadloze producten onderstrepen de positie die 3Com inneemt op het gebied van groene netwerkoplossingen. Alle 11n-access points ondersteunen de 802.3af-norm, waarbij de apparatuur een minimale hoeveelheid stroom verbruikt. De access points zijn gemakkelijker te implementeren aangezien er geen afzonderlijke stopcontacten meer nodig zijn voor elk access point.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2625996). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×