Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

USB-printen eenvoudiger met Citizen

 

De nieuwste barcode-etiketten printers van Citizen Systems Europe zijn nu ook verkrijgbaar met VCOM (Virtual Communications Port)-functionaliteit. Effectieve communicatie tussen computers en printers met usb-drivers is daardoor eenvoudiger, zonder dat het nodig is complexe, tijdrovende en dus dure software te ontwikkelen.

Met de huidige pc-hardware - voorzien van alleen usb-poorten in plaats van RS232 seriële poorten - is een grote hoeveelheid programmering vereist om het tweerichtingsverkeer tussen computers en printers efficiënt te laten verlopen. Dit is vooral het geval bij oudere (legacy) toepassingen. Het is wel mogelijk om basis-printerinformatie via het scherm te verkrijgen; voor meer gedetailleerde informatie over de specifieke status van de printers echter is het nodig om eerst een aanzienlijke hoeveelheid tijd, geld en middelen te investeren.

VCOM van Citizen lost dit probleem op door een speciale functie in de printer aan te spreken en door een kleine softwaredriver op de pc te installeren. Daarmee wordt een virtuele RS232- poort gecreëerd. Hierdoor kan de programmeur traditionele en bekende methoden gebruiken in toepassingen zoals Visual Basic 6 (VB6) om met de printer te communiceren. Gedetailleerde informatie, die daarvoor werd uitgewisseld tussen de pc en de printer, kan daardoor worden behouden. Zo wordt het mogelijk om corrigerende maatregelen te treffen na specifieke waarschuwingen. Dit minimaliseert en stroomlijnt de downtime van de processen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2592811). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×