Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

XXODD 'alles-er-op-en-er-aan'-notebook

Op het moment dat de markt overspoeld wordt met eenvoudige kleine notebooks zonder al te veel functionaliteit introduceert XXODD de XNi8212. Dit compacte 12-inch notebook is voorzien van 3,5G UMTS/HSDPA, hardwarematige encryptie en bestand tegen schokken, vallen en vloeistoffen.

De mini-laptop XNi8212 van XXODD is gebaseerd op het Intel Ultra Mobile platform. De processor en chipset gebruiken samen slechts 9,5Watt. Daarnaast is de laptop uitgerust met een energiezuinig TFT-scherm gebaseerd op led-technologie. Dankzij alle stroombesparende functies kan met de XNi8212 tot wel zeven uur gewerkt worden op één batterij.

De magnesium-alloy behuizing beschermt de notebook tegen beschadiging bij vallen en schokken. Als de XNi8212 hevig schokt of komt te vallen dan zorgt een speciale sensor ervoor dat vitale onderdelen, zoals de harde schijf, uitgeschakeld wordt zodat er geen data verloren gaat. Ook kleine hoeveelheden vloeistof (tot honderd milliliter) hebben geen negatief effect op de machine.

Standaard is de XNi8212 voorzien van een TPM v1.2 chip welke er voor zorgt dat alle data op de harde schijf gecodeerd wordt met hardwarematige encryptie. Daarnaast is een vingerafdruklezer ingebouwd waarmee alleen geautoriseerde gebruikers met hun vingerafdruk de notebook kunnen gebruiken.

De XNi8212 wordt geleverd met speciale energiezuinige componenten zoals een Intel UMPC processor, on-board DDR2 geheugen en een 1,8-inch harde schijf. Voor communicatie is de XNi8212 voorzien van een 3,5G UMTS/HSDPA-adapter, een 300 Mbps draadloze wlan-adapter, een Bluetooth adapter en een Gigabit lan aansluiting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.