Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

AirPcap analyse tool voor draadloze netwerken

 

SCOS Software brengt de AirPcap productenreeks, analyse tools voor draadloze netwerken, van CACE Technologies op de Nederlandse markt. AirPcap biedt de mogelijkheid om op het laagste niveau van draadloos 802.11a/b/g/n verkeer alle gegevens te onderscheppen via een USB adapter en te analyseren in een standaard Windows werkstation of laptop.

AirPcap Software Distribution van CACE Technologies kan op basis van de bekende netwerk protocol analyzer Wireshark en Pilot volledig inzicht geven in de gebruikte draadloze protocollen en radiosignalen. De oplossing bestaat uit een aantal basiselementen.

AirPcap Tx heeft de mogelijkheid om ruwe 802.11 frames te injecteren in een draadloos netwerk waarmee het een unieke hulpmiddel is bij de beoordeling van de veiligheid van een draadloos netwerk. AirPcap Tx kan ieder type frame injecteren, inclusief control, management en data frames.

AirPcap Software Distribution bevat tevens een applicatie met de naam AirPcapReplay. Hiermee kan 802.11 netwerkverkeer, welke in een trace file is opgeslagen, worden herhaald. Verder biedt AirPcapReplay de mogelijkheid om afzondelijke pakketten te wijzigen met de ingebouwde hex-editor.

Voor het 802.11n protocol is er het nieuwe AirPcap-n.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2577207). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×