Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

iRex lichtgewicht iLiad Book Edition

 

iRex Technologies, de Nederlandse pionier op het gebied van elektronisch papier, komt met een digitale lezer gericht op het boekensegment. De boekenlezer, iLiad Book Edition, is een voordeligere en iets eenvoudigere versie van de iLiad.

De iLiad Book Edition is niet uitgerust met ingebouwde draadloze netwerkvoorzieningen voor het kunnen downloaden van het laatste nieuws, maar wijkt verder niet af van de oorspronkelijke iLiad. De Book Edition, die 499 euro gaat kosten, komt standaard met vijftig volledige boekwerken. Het apparaat heeft een geheugen dat kan worden uitgebreid tot 8 Gigabyte, voldoende voor een hele bibliotheek in de rugzak.

Door de hoge resolutie van het scherm en het hoge contrast is lezen van het beeldscherm comfortabel. Vermoeide ogen door het loeren naar een beeldscherm behoren tot het verleden. Het scherm kent geen ongewenste reflecties, het leest als van ‘gewoon' papier. Daglicht, of een simpele leeslamp, zijn al voldoende voor een goede leesbaarheid.

De iLiad Book Edition wordt standaard geleverd met vijftig Engelstalige meesterwerken uit de literatuurgeschiedenis. Van Alice in Wonderland geschreven door Lewis Caroll tot Pride and Prejudice van Jane Austen, en van Dracula van Bram Stokers tot Wuthering Heights van Charlotte Bronte. Het online bestellen van een boek is een kleine moeite, in een paar minuten is een boek gedownload.

Duizenden titels

Via de website van boekhandelsketen Selexys zijn ruim honderd titels gratis beschikbaar. Dat geldt voor een aantal kookboeken, leerboeken en reisboeken. Daarnaast zijn er al 49.000 titels tegen betaling beschikbaar via Mobipocket, het e-book format van amazon.com.

Net als bij een papieren boek kan de lezer aantekeningen maken, maar anders dan bij het papieren boek kan hij de van aantekeningen voorziene tekst gemakkelijk overzetten naar zijn PC, of doorzenden en delen met vrienden en collega's. Daarnaast kan de lezer in een handomdraai zijn gehele bibliotheek doorzoeken, bladeren en inzoomen op een afbeelding of figuur.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2548334). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×