Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Data Scooter voor veilige verplaatsing data

 

Data Íslandia, internationaal leverancier van archiveringsdiensten, kondigt de Data Scooter aan. Dit is een mobiel storage-platform gebaseerd op het Content Archive Platform van Hitachi Data Systems en zorgt voor veilige verplaatsing van petabytes data tussen verschillende locaties.

Data Scooter van Data Íslandia levert volgens de producent een beveiligde en kostenefficiënte manier om snel grote datavolumes te verplaatsen van datacenters naar Data Íslandia's groene archiveringsfaciliteiten in IJsland. Deze faciliteiten draaien volledig op geothermale en hydro-elektrische energie. Klanten van Data Íslandia profiteren bovendien van de lagere vastgoed- en telecommunicatiekosten in IJsland.
Klanten met meerdere datacentra kunnen eenvoudig 70 procent van hun data, met name data die weinig wordt geraadpleegd, verplaatsen naar Data Íslandia's koolstofdioxide neutrale archiveringsfaciliteit in IJsland. Ook tijdens het transport wordt de data veilig opgeslagen en voldoet het aan de richtlijnen en standaarden die zijn overeengekomen met de klant. Alleen gekopieerde data wordt getransporteerd, de originele data wordt nooit verwijderd voordat de Data Scooter de informatie succesvol naar IJsland heeft overgebracht. Informatie die gearchiveerd is in IJsland kan binnen enkele seconden geraadpleegd worden via onderzeese glasvezelkabels.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2481229). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×