Managed hosting door True

Product: SAN configureren met Apple Xsan 2

Apple kondigt Xsan 2 aan, de eerste grote upgrade van het gebruiksvriendelijke, snelle en professionele san-bestandssysteem (storage area network) voor Mac OS X. Met Xsan 2, dat verbeterde prestaties koppelt aan het gebruiksgemak van Apple, kunnen nieuwe gebruikers sneller en gemakkelijker een SAN configureren en implementeren.

De beheertools in Xsan 2 zijn volledig vernieuwd, waardoor het volgens producent Apple eenvoudiger is om een san-bestandssysteem te configureren en te beheren. Xsan 2 gaat op intelligente wijze om met verschillende gegevenstypen, bestandsgrootten en gebruikscenario's, waardoor een optimale snelheid wordt behaald. Zo hebben beheerders nu de mogelijkheid om volumeworkloadinstellingen vooraf te configureren, zodat alle bestandstypen, van zeer grote bestanden (zoals ongecomprimeerd HD-videomateriaal) tot kleine datacenterbestanden, optimaal worden gestreamd.

Xsan 2 beschikt daarnaast over een nieuwe voorziening, MultiSAN. Hiermee kunnen gebruikers meerdere Xsan-volumes vanaf hetzelfde werkstation of vanaf dezelfde server benaderen. Dit komt bijvoorbeeld van pas in redactieomgevingen met verschillende san-volumes voor productiewerk en het verzorgen van uitzendingen.

Geïntegreerd met Leopard

Het pakket is daarnaast volledig geïntegreerd met Mac OS X Leopard en maakt volledig gebruik van kernvoorzieningen in Mac OS X, zoals Spotlight, waarmee op diverse san-volumes kan worden gezocht. Xsan 2 werkt ook naadloos samen met Server Assistant van Leopard Server, zodat san-volumes heel eenvoudig kunnen worden geconfigureerd.

Voorzieningen van Leopard Server, zoals iCal Server, Mail Server en Podcast Producer, kunnen nu met Xsan 2 worden geïntegreerd ter ondersteuning van geclusterde bestandssystemen, waardoor de prestaties en de schaalbaarheid worden vergroot en het effect van serviceverlies als gevolg van de uitval van één server wordt verkleind.

Xsan 2 is tot slot ook bruikbaar met raid-opslaghardware van andere fabrikanten dan Apple. Net als Xserve RAID van Apple ondersteunt Xsan 2 RAID-oplossingen van Promise Technology in configuraties die zijn geoptimaliseerd voor Xsan, Mac OS X Server en de reeks professionele programma's van Apple.
http://www.apple.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

kan ik ook in windows xp configureren met u programma

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.