Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Product: Desktop pc met solid state disk

HP introduceert een desktop pc zonder harde schijf, maar met solid state disks (ssd). Tot nu toe was deze opslagmethode voorbehouden aan laptops.

De Compaq dc7800 ultra slim business desktop wordt standaard geleverd met een harde schijf tot maximaal 160GB. Nu is er echter ook een uitvoering waarin de harde schijf is vervangen door een 16GB solid state disk geheugen. Door het gebruik van ssd als opslagmedium is de desktop aanzienlijk energiezuiniger dan vergelijkbare pc's met harde schijf en produceert ook veel minder geluid.

Verder stelt HP dat door het nagenoeg ontbreken van mechanische onderdelen - alleen de dvd-writer heeft nog draaiende onderdelen, maar deze draait niet continu - de opstarttijd aanzienlijk korter wordt en de duurzaamheid duidelijk toeneemt. De pc met ssd-opslag is niet direct bedoeld als stand-alone pc, maar eerder als (semi)intelligente client in een client/server-omgeving.

De pc draait op Intels Core 2 Duo, Celeron D of Pentium processoren. Als besturingssysteem kan worden gekozen uit Windows Vista, XP of FreeDos. In de VS gaat de Compaq dc7800 ultra slim met ssd-opslag 1250 dollar kosten. Dit is ruim 300 dollar meer dan voor een exemplaar met een 160GB harde schijf moet worden betaald.
http://www.hp.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.