Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Personeel werft collega's met TalentTracker

Werven via personeelsleden is goedkoper en efficiënter dan bijvoorbeeld het inschakelen van een wervingsbureau, aldus de bedenkers van TalentTracker. Werknemers die hun baas via de bijbehorende website van een nieuwe medewerker voorzien, krijgen een bonus.

De makers van wervingswebsite Friendhunter komen met een nieuwe applicatie: TalentTracker. Via een beveiligde website kunnen werkgevers hun personeelsleden laten weten welke vacatures er zijn en wat voor kandidaten daarvoor gezocht worden.

Werknemers kunnen potentiële nieuwe medewerkers vervolgens via TalentTracker laten weten dat er een vacature is. Een werkzoekende die gereageerd heeft op de vacature, kan online de status van zijn sollicitatie volgen. Als de sollicitant wordt aangenomen, ontvangt de tipgever een bonus van zijn baas.

"Medewerkers worden zo gemotiveerd hun eigen netwerk actief te benaderen, terwijl de werving aanzienlijk goedkoper is", aldus mede-initiatiefnemer Arno Bouwens. Bovendien zou werven via de eigen kennissenkring efficiënter zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.