Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

VMware kan Microsoft Hyper-V beheren

virtualisatie servers

Virtualisatiespecialist VMware heeft de vCenter XVP Manager and Converter plugin tool aangekondigd. Deze software heeft basistaken voor het beheer van andere hypervisors dan van VMware. Het biedt één beheertool voor heterogene virtuele omgevingen en versnelt migraties van virtuele machines die afkomstig zijn van andere virtuele platformen, aldus VMware.

VMware noemt deze plug-ins ‘flings' die ervoor zorgen dat verschillende hypervisors informatie kunnen uitwisselen. VMware zegt hiermee klanten te ondersteunen die naast VMware bijvoorbeeld Microsoft Hyper-V in huis hebben. Daarnaast is deze stap een onderdeel van VMware's beleid om klanten te helpen hun virtuele en cloudomgevingen goed te beheren. In februari van 2011 kocht VMware technologie van EMC's Ionix IT management onderdeel. Ionix levert software voor het uitrollen en beheren van servers en applicaties in virtuele datacenters.

Microsoft levert overigens ook beheersoftware voor virtuele en fysieke omgevingen: System Center Virtual Machine Manager (VMM).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.