Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Data recovery voor VMware virtuele omgevingen

 

Kroll Ontrack biedt data recovery op VMware-systemen. Door de inzet van een nieuwe, eigen technologie heeft de data recovery-expert mogelijkheden ontworpen en ontwikkeld om mappen en bestanden van alle typen virtuele systemen te herstellen.

Virtualisatie is een software-technologie die het ict-landschap verandert en die daarmee zorgt voor een omslag in computerland. Vandaag de dag is de meeste computerhardware ontworpen om maar één besturingssysteem tegelijkertijd te draaien. Virtualisatie helpt bedrijven deze beperkingen te overwinnen doordat één systeem meerdere besturingprogramma's tegelijk uit kan voeren. Virtualisatie en server consolidatie bieden diverse voordelen zoals minder benodigde opslagruimte. Bedrijven kunnen echter wel kwetsbaar zijn voor gegevensverlies als zij alle gegevens op één plaats bij elkaar hebben.

De toename in virtuele omgevingen tezamen met fysieke fouten of fouten in het besturingssysteem tijdens configuraties hebben geleid tot meer recovery-aanvragen bij Kroll Ontrack voor virtuele omgevingen. De recovery-specialist kan nu verloren gegevens terughalen van VMware Infrastructure 2 en 3 (ESX Server, VMFS), VMware Server en VMware Workstation (alle versies).

Andere media

In aanvulling op technologische ontwikkelingen op het gebied van virtuele omgevingen heeft Kroll Ontrack ook technieken en tools ontwikkeld om recoveries uit te voeren van Flash-media, solid state disks (SSD) en LTO tapes. Net als bij virtuele omgevingen zijn recoveries van deze media complex. Kroll Ontrack heeft ninmiddels de kennis en ervaring met alle typen Flash-media en SSD-controller chips. Daarnaast kan het de markeringen die het einde van een tape aanduiden, verleggen. Deze verhinderen regelmatig succesvolle recoveries van deze opslagapparaten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2663839). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×