Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Fedora 19 introduceert ontwikkel- en beheertools

 

Het Fedora Project, een door Red Hat, Inc. gesponsord en community-gedreven open source project, kondigt de release aan van Fedora 19, de nieuwste versie van zijn gratis Linux-besturingssysteem die de codenaam Schrödinger’s Cat draagt. Het Fedora Project wordt ontwikkeld door een wereldwijde community. Fedora 19 is gratis te downloaden, te gebruiken, aan te passen en kan gedeeld worden met anderen.

Fedora 19 stelt ontwikkelaars van elk niveau in staat om code te creëren en ontwikkelen in diverse omgevingen. Dit is mogelijk door het brede aanbod van ontwikkeltools, waaronder populaire programmeertalen en packaging tools, maar ook tools voor testing en instrumentation. Belangrijke nieuwe features in Fedora 19 zijn: Developer's Assistant, 3D-printing-mogelijkheden, De node.js runtime and npm package manager en OpenShift Origin, een Platform-as-a-Service infrastructuur, inclusief een verscheidenheid aan cartridges voor het ontwikkelen en uitrollen van applicaties. Aanvullend streeft Fedora er naar om de nieuwste language stacks in elke release op te nemen, en Fedora 19 houdt deze traditie in stand met updates naar PHP (5.5), het recent uitgebrachte Ruby 2.0.0, en een tech preview van het opkomende OpenJDK8.

Fedora 19 voorziet ook in een serie verbeteringen aan het beheer van het besturingssysteem, waaronder voor het boot-proces, recovery na storingen, het migreren van systemen. Fedora 19 bevat ook tools voor diagnose, monitoring en logging, waarmee gebruikers proactief in plaats van reactief kunnen reageren op problemen. Hierdoor houden zij meer tijd over voor leuke dingen. Naast de vele verbeteringen onder de motorkap in Fedora 19, zijn veel veranderingen direct zichtbaar voor de desktop-gebruiker.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4773024). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×