Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Magic Software introduceert AppBuilder

 

Voor het ontwikkelen van softwareapplicaties gebruiken programmeurs verschillende programmeertalen. Elke softwareapplicatie kan alleen worden gebruikt op specifieke servers. Grote organisaties beschikken over een veelheid aan applicaties en dus ook over meerdere typen servers. Dat veroorzaakt een complex en inefficiënt it-landschap. Daarom introduceert Magic Software AppBuilder, een omgeving voor voor platformneutrale applicatieontwikkeling.

Met AppBuilder van Magic Software kunnen programmeurs applicaties op een platformonafhankelijke manier ontwikkelen met een eenvoudige 4GL-achtige taal. AppBuilder zet de neutrale programmeercode geautomatiseerd om in Cobol, Java, C of C#. Hierdoor hebben organisaties voor het onderhoud van de applicaties geen specifieke kennis meer nodig van diverse programmeertalen en it-platforms. Daarnaast is het onderhoud en de integratie van legacy-applicaties - bijvoorbeeld geschreven in Cobol - geen ingewikkelde zaak meer. Als Cobol-programma’s aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen ze door AppBuilder zelfs geautomatiseerd worden omgezet in Java. Bovendien is het snel hergebruiken van (delen van) goed werkende applicaties op eenvoudige wijze mogelijk.

AppBuilder genereert automatisch alle benodigde interfacemodules die nodig zijn voor de communicatie tussen verschillende platforms en objecten. De tool ondersteunt onder meer SNA, TCP/IP, http en SOAP (XML), en Java RMI & IIOP. Door de eenvoudige maar krachtige, geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) kunnen ontwikkelaars binnen drie weken getraind aan de slag.

De platformneutrale applicatiecode wordt opgeslagen in een shared repository. Hierdoor kan de code snel en eenvoudig opnieuw worden geïnstalleerd op diverse operating systemen en runtime-omgevingen, in de daarvoor benodigde code. De repository van AppBuilder draait op Windows 2007 Server.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4711068). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×